Bamboe

Bamboe

Bamboe groeit als een gek. Zowel letterlijk als figuurlijk, mensen kiezen steeds vaker voor deze grassoort.  Made By Merlin heeft de afgelopen jaren veel ervaring met dit duurzame product opgedaan.

 

 

In tegenstelling tot hout vernieuwt bamboe razendsnel en is de opbrengst per hectare 3 maal zo groot t.o.v. de opbrengst van bomen. Bamboe vermeerdert zichzelf zonder dat er opnieuw moet worden aangeplant.

De laatste 15 jaar heeft de productie van bamboe een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waardoor dit een uitstekend alternatief is ter vervanging van gebruikelijke houtsoorten.
De wortelstrengen van de bamboe reiken ver onder de grond en produceren zelf nieuwe scheuten die 1 maal per jaar uitkomen. De laatste 15 jaar heeft de productie van bamboe vloeren en plaatmaterialen een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waardoor deze producten een uitstekend alternatief zijn ter vervanging van gebruikelijke houtsoorten.

 

Door de enorme voorraden en het gecontroleerd oogsten uit toegewezen wouden is bamboe een geweldig alternatief tegen de wereldwijde ontbossing. Men kan er in principe alles van maken wat men voorheen van houtproducten maakte.