Informatie over materiaal

Meubel Marmoleum


Meubel Marmoleum is een collectie met twintig elegante, effen kleuren die ieder meubelstuk een gedistingeerd uiterlijk geven. De kleurencollectie is volledig met eigentijds beige en antraciet, verschillende meer uitgesproken kleuren en een aantal donkere tinten gebaseerd op hout en leer. Bovendien bevat de collectie frisse en stijlvolle kleuren, warme kleuren en natuurtinten die goed passen in een klassiek-modern interieur en een uitnodigende sfeer creëren.

Plexwood


Het product plexwood is een lijn van innovatief houten halffabrikaten die conceptueel kunnen worden toegepast voor het interieur, door de opbouw en wijze van productie is plexwood een duurzaam materiaal, door zijn opbouw is het sterk met een onderscheidende lijnenstructuur.  

MDF


MDF is zeer goed bewerkbaar en makkelijk in allerlei vormen te frezen dit kan ook computer gestuurd met onze CNC frees. Door de fijne vezelstructuur splintert het niet. Er zijn de moeilijkste vormen mee te maken. MDF werkt nauwelijks en heeft een grote buigsterkte.

HPL


HPL is de afkorting van High Pressure Laminate, ook wel laminaat of kunststofplaat genoemd.

Bamboe


Bamboe groeit als een gek. Zowel letterlijk als figuurlijk, mensen kiezen steeds vaker voor deze grassoort.  Made By Merlin heeft de afgelopen jaren veel ervaring met dit duurzame product opgedaan.  

Multiplex


Multiplex (en triplex) zijn plaatmaterialen, gemaakt van hout; ze zijn opgebouwd uit een oneven aantal fineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd worden.

Massief hout


Massief hout heeft van nature een warme uitstraling. Massieve meubelen hebben altijd bepaalde uitstraling.